måndag 29 mars 2010

Sötlöken



Tove
*poff*

Tänker på hur livet har förändrats på de sista åren.

Är glad att jag fann kärleken tidigt i mitt liv.

Vissa saker är tråkigt men har gått vidare nu...6 år har gått, fick nog. Meningen är väll att man ska le till livet och inte tvärtom?

Men för 2 årsen fick mamma alzeimers, 1 år sen jag fick henne att flytta från sin syrra till Ekliden. Någon månad sen jag fick reda på att min pappa är mer sjuk, njurfunktionen är minimal. Han har ätit litium sen han var tonåring, nu har njurarna tagit stryk av det och han har dödsångest.

Är glad att jag haft lite egentid med de båda. Min pappa och jag står varandra mkt nära nu. Mamma går ju sådär men har ju förståelse för hennes sjukdom.

Livet är ju som det är, älskar min svärmor..

Snart kommer de, till påsk ska vi har fest här hemma. Är kul att ha plats nu. Vi blir 7 vid påsk. Ska laga påskbuffè har jag tänkt. Får hälsa på mina föräldrar innan påskafton.

Ibland kan jag bli avunsjuk på alla människor som ska umgås med sina föräldrar och syskon, att bli ompysslad liksom....men som sagt jag älskar min svärmor och "man" jättemycket. ;)

*poff*














lördag 27 mars 2010

Helgen snart slut..

Nej, den har ju nyss börjat.

Denna veckan har jag fått lite gjort. Lägenheten är städad, besiktning imorgon kl 10..tänka på sommartiden.

Huset är besiktat, har inhandlat brandfilt och 3 brandlarm till hemmet. Han tyckte vi hade gamla så vi köpte nya av honom. Det är bra annars skulle vi nog dra på det. Funderar på att sätta alla vid trapporna..funderar på att köpa en brandstege med när plånboken tillåter.

Har räfsat upp en hel del löv men det syns knappt för det är massor kvar, har klippt o tagit bort gamla blommor, visset o klippt vissa buskar. Så det ser vackert ut nu.

Idag var jag på granngården o köpte jord, inga vidare blommor hade de så jag körde till blomsterlandet o fick tag i penseer, påskliljor och tulpaner så nu är påsken räddad. Var fler som hade vårkänslor så här tidigt på fm. Det var fullt av folk där. När jag kom hem så satte jag mig i trädgården o planterade i blomlådor och krukor.

Sen städade jag lite...sen kom Jenny med sin hund Yra på besök. Åt lite och var sedan ute i trädgården några timmar till. Plockade lite påskris. Har 3 vackra björkar med fågelholkar på tomten. Så man är ej ensam här..Har sett blåmes och sparvar i trädgården idag...tulpanerna har tittat fram ur jorden och så har jag badat Tove i em. Hon behövde det! :D

Hemma ensam ikväll, Kenny jobbar i Växjö idag och passa på att hälsa på föräldrarna där med.

Imorgon kl fyra är vi bjudna till grannarna på middag. Nice!

Nu glass i stora lass..

*poff*

Min nya vårlook.






Kavajen kommer från LaRedoute.

Skorna från skopunkten.

Legginsen från H&M.

Tulpanerna från blomsterlandet.

*poff*

onsdag 24 mars 2010

Känner in våren


med Norah Jones som strömmar ut här hemma, hon är jäkligt vacker oxå.

Påskpyntar inför nästa vecka, höns, tuppar, kycklingar, färgglada fjädrar pryder mitt hem.

Veckorna går fort som livet i sig. Känner inre ro och kåtast i världen. :D

Solen skiner på mig och jag ta vara på varje sek..

Vill så mkt och har ingen vårdepp och är jävligt tacksam för det.

Nu upp med damsugaren på övervåningen. Byta lakan o bort med dammet.

*poff*













fredag 19 mars 2010

Musöron


När våra björkar har fått musöron är det dags att klippa rosorna i trädgården....men undra vad jag har för sort i min trädgård...

Får önska mig en flora i påskägget ;)

http://www.odla.nu/artiklar/rosor_1.shtml

*poff*

Till semestern :)

http://www.dollywoods.se/

Ler stort! :D

Kommit fram till att det är en softis till vi vill ha. Vår 3e ;)

*poff*

tisdag 16 mars 2010

Vintergäck



Har vi i trädgården..de gula små som jag nämnde innan. En gammal art. Första fyndet gjordes på 1700-talet och hittades då i Skåne av Hoffberg år 1792.

Första fyndet i min trädgård gjordes för några dagar sen. ;)



*poff*


Kläder som jag vill ha!






*poff*

måndag 15 mars 2010

Nu är altanen ren från mossa och är vit igen :)



Lätt som en plätt var det oxå.

Grön-Fri är ett effektivt bekämpningsmedel mot alger, mossa och lav på alla ytor utomhus, t ex trä, puts, sten, tegel, betong, takpannor mm. Förhindrar även blånad på trä. Grön-Fri håller ytorna fria från påväxt upp till 4 år. Grön-Fri bryts ned av UV-ljus och luft.

från JAPE

*poff*

söndag 14 mars 2010

Fjärilskuddar


Jag hade en superkul kväll/natt

Härliga vänner man har nu! Glada, possitiva och jag trivs i deras närvaro!

Harrys invigdes i torsdags. Vi var där inatt. Vilket ställe och snyggt inrett! Behövdes i Karlskrona. Såg folk jag inte sett på mycket länge och det var blandat med folk i olika åldrar. I like! Skönt
att slippa rövslickare på dansgolvet. 2 dansgolv, varma o kalla delen som förvandlades till grönt, rött, gult dansgolv...

Idag söndag: vaknade med solsken i sovrummet. Härligt, våren närmar sig. Planterade lite blommorigårkväll vid trappen. Påskliljorna, pärlhyasinterna är här..hittade även något gult litet i trädgården. Tjohoo våren är på G ocg fåglarna kvittrar.

Idag: Träffa Farsan o bara njuta!

*poff*



fredag 12 mars 2010

Örngott från 2010-talet.



HM har gjort det!

Passar bra till rosa, vita och svarta påslakan.

ca 80kr

*poff*

torsdag 11 mars 2010

Kanske skulle man berätta lite ur sitt liv?

Intressant?

Bloggar mesta dels om inredning och prylar jag tycker om.

Stolt ägare av en gammal lanthandel från 1936.

Jobbar med helt underbara människor. Idag har jag varit hos en dam som älskar att handla på Maxi. Hela köksbordet var fullt av varor när jag kom dit.. Haha! Nej men äldre människor är goa i boet. Har jobbat ikväll till kl 21.

Äter chips från Hemköp, 10kr påsen- Fynd!

Dricker te i min ensamhet, Tove tittar på mig och vill ha mer chips.

Kenny är på Harrys ikväll med Dressmann. Invigning idag i Kalles krona.

Pappa ringde från sin mobil idag. Han har skaffat sin första nu vid 60årsålder! Yeää! Ska sms han Godnatt nu...hihi. Vi har typ nog aldrig sagt detta till varandra någongång. För vi umgås aldrig den tid på dygnet...hihi... :)

Jävligt glad att jag lärt känna honom på senare år...Vi har så mkt gemensamt och pratar i stort sätt om allt när vi ses. 1 gång i månaden sådär brukar det bli.

Har varit hos mamma 2 ggr denna veckan igår senast. Tog med mig för små kläder hem. Så nu måste jag förnya hennes garderob.

Tja..borde lägga mig nu, ska upp 5.50...

*poff*













tisdag 9 mars 2010