söndag 14 november 2010

Nu ska jag försöka med detta recept istället, igår lyckades jag inte.

Kanelbullar




Tid: ca 2 timmar
ca 25 st

Ingredienser:

Deg:

Fyllning:

Pensling:

1 ägg

Garnering:

pärlsocker

Utrustning du behöver:

25 st bullformar

Utrustning som är bra att ha:

köksmaskin

Gör så här:

Smöret ska klickas i rumsvarmt, inte smältas. Jästen behöver inte lösas upp i vätska om man bakar med maskin utan kan smulas direkt i mjölet.

En gammal regel är viktig, degvätskan får vara högst 37 grader varm, annars dör jästen och bullarna blir trista. Frys in det som inte går åt direkt och värm bullarna när du ska servera dem, då smakar de som bäst.


  1. Häll upp det mesta av mjölet i en bakbunke eller matberedarens skål, spara en knapp deciliter till utbakning.

  2. Tillsätt baksirap eller socker, salt, kardemumma och smöret i klickar. Smula jästen över.
  3. Värm lite av mjölken och blanda med resterande kall mjölk till max 37 grader.
  4. Häll mjölken i bakskålen och arbeta ca 5 minuter i maskin. Degen ska börja släppa kanterna på skålen.
  5. Den som arbetar degen för hand bör lösa upp jästen i lite av den ljumma mjölken.
  6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Låt degen jäsa ca 30 minuter under handduk. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar.
  7. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i bitar och lägg i pappersformar. Jäs cirka 30 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna 8 -10 minuter.


*poff*


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar