tisdag 29 december 2009

Husägare!


wiiii så overkligt!

Vi är husägare nu!!

1 feb får vi nycklarna!

Vill flytta in nu!
*poff*


söndag 27 december 2009

Jag har hittat möbler som jag vill ha!




Chiffonjen skulle passa perfekt som målarbord, i lådorna skulle jag kunna förvara färg, oljor och penslar och i de stora lådorna: porslinsfigurer.

*poff*

Jag har vunnit! Så nu kan jag måla igen :)






Tradera är bra!
*poff*

tisdag 22 december 2009

Vill ha!

Julen inte bara glädje.

3eae6c28f066c822.jpg


En o en annan tår rinner från mina kinder också.


Idag har varit en jobbig dag, både på jobb och inom mig. Känner mig helt slut. stress på jobbet, ingen lunch och övertid. Lite känsloladdat på jobbet med. Märks att det skärs ner o att folk är stressade och trötta!


Fick dra en lögn för pappa med, att boka om att vi ej ses på Julafton. Han blev besviken att jag inte kommer på hans födelsedag imorgon med men jag hinner verkligen inte och jag sa det med. att jag skulle planera och fixa allt inför julen.


Mamma vill ej träffa honom på Julafton. Annars vad de tänkt från början att båda skulle komma hit på julafton men det blev för jobbigt för mamma. Så jag valde att ha mamma här på julafton och pappa får komma på juldagen!


Ikväll har sötis o jag handlat de sista julklapparna och all julmat är hemma nu. Imorgon är det laga mat som gäller...och köpa hundmat..julklapp till Tove :)


Mitt humör sviktar gråter mest och önskar mig en lugn jul. Sen hoppas jag att vi får huset!! Har höjt budet idag! 975 000..de skulle fundera på det imorgon och skulle återkomma då.


Kenny, Jag älskar dig!

*poff*









måndag 21 december 2009

Snart är Julen här :)

och det fortsätter att snöa ute! Det är så vackert ute nu. Idag har det varit en härlig vinterdag. Med många skratt, man märker att många människor blir glada av snön. :)

*poff*

Ernst




Jag gillar hans program på tv, mkt inspiration får man av denna man, boken hittar du bla. på www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153433688 och kostar 155kr

fredag 18 december 2009

Kanelkäppar


Kanelkäppar


Kanelkäppar

Ingredienser

24 st

200 g mjukt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering:
½ dl strösocker
½ msk malen kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175˚. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min. Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten. Vänd dem i socker blandat med kanel.

*poff*

Julkola

Ingredienser

ca 60 st

100 g smör
2 dl Arla vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vanilj. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min. Smaksätt med något av förslagen nedan.
Häll smeten på en oljad plåt. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in i papper eller varva kola och papper i en burk. Förvara kallt.

Smaksättning:
– rivet skal av 2 lime, 1 citron eller 1/2 apelsin
– 1 dl krossade polkagrisar
– 2 msk siktad kakao

1 dl rostade solroskärnor

*poff*

Knäck


Knäck

Ingredienser

75 st

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl skållad hackad mandel
2 msk ströbröd
2 msk smör

Gör så här

Blanda grädde, sirap och socker i en tjock bottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck (ca 15 min. i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten.) Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäck-kulan ska vara fast till hård.

måndag 14 december 2009

Änglar finns dom?







Här finns några som jag har handmålat. Färgerna går i lyster och äkta guld!

Till salu!

maila mig vid intresse:

kennywonnebba@hotmail.com

*poff*